T45 trapézlemez

Alkalmazás:
A T45 trapézlemez mikrobordákkal ellátott, nagyobb fesztávok áthidalására alkalmas típus. Leggyakrabban ipari létesítmények, csarnokok, terménytárolók stb. fedésére használható.
Bordamagassága 45 mm, 4 borda-3 bordaköz kialakítású. Az erősebb profil lehetővé teszi akár 6-10 m hosszú lemez legyártását, így egy hosszabb tetőt egy táblával le lehet fedni a gerinctől az ereszcsatornáig. Hossztoldás esetén minimum 20 cm átfedés javasolt. Az összeillesztést hossz- és oldalirányú toldás esetén is érdemes tömítő ragasztó vagy -szalag és fűzőcsavar segítségével a visszaázástól megvédeni.
Fa vagy fém szerkezetre erősítve gyorsan szerelhető, erős, és praktikus tetőburkoló anyag. Alátámasztásához elegendő a 120-150 cm-enkénti keresztirányú alátámasztás. A hosszanti és keresztirányú toldásoknál érdemes fűzőcsavarokat és tömítőanyagot (fémragasztó, tömítőszalag) használni, hogy a víz visszaszivárgását megakadályozzuk.

Méretek:
Teljes szélesség: 1,05 m
Hasznos szélesség: 1,00 m
Bordamagasság: 45 mm
Bordák száma: 4 db (3 bordaköz)
Javasolt max. gyártási hossz: 6-8 m. (6 m feletti folyásirányi hossz esetén javasolt a lemez felület megosztása.)
Anyagvastagság: 0,50 – 0,60 mm

A hosszanti toldásnak minimum 10-15 cm-nek kell lennie a tető dőlésszögétől függően, és az összeillesztést hossz- és oldalirányú toldás esetén is érdemes tömítő ragasztó vagy -szalag és fűzőcsavar segítségével a visszaázástól megvédeni.

Rögzítés:
A zártszelvényre, acélszelemenre, lécre vagy stafnifára kerülő trapézlemez felfogatása gumis alátétű, önmetsző csavarral gyors és egyszerű. Javasolt csavarmennyiség, mely függ a szélterheléstől és az alátámasztás sűrűségétől is kb. 5-6 db/m2, melyet a bordaközökbe kell becsavarni (Nem bordatetőbe vagy mikrobordába!). Ezzel kapcsolatban javasoljuk a tetőfedő szakember segítségét kérni, aki a helyszín és a szerkezet ismeretében a darabszámot meg tudja állapítani. 

Kiegészítők:
A T45 trapézlemezzel fedett tetőhöz élhajlított gerincet, szegélyeket, egyéb kiegészítőket standard és egyedi méretben is készítünk.

Színválaszték:

T45 0,50 mm fényes

T45 0,50 mm MATT