T20

A T8-as trapézlemez használata főleg nem teherviselő felületek borításánál kerül előtérbe.

Elsősorban zárt kerítés rendszerek, oldalfalak, tárolók, korlátok burkolati eleme, mintázata nagyban hasonlít a lambériához. A T8-as trapézlemezeket több színben gyártjuk selyemfényű és matt változatban, illetve fahatású mintázattal. Egyes színekben elérhető a két oldalon festett/mintás alapanyag is.

A lemezek szélessége a gyártástechnológiából adódóan fix, a hosszanti méret változtatható.

A trapézlemezeket készletről fix méretben, vagy egyedi megrendelés alapján tetszőleges hossz méretre gyártva értékesítjük. (Az üzletek raktárkészlete eltérő, vásárlás előtt, kérjük, érdeklődjön!)

A lemeztáblák rögzítése a bordaközökben történik, a csavarok darabszáma függ a felfogatási sávok számától és a szélterheléstől a funkció függvényében. Kerítésként való alkalmazás esetén a felső él zárásához szegés javasolt. Ennek hossza 125cm/db, melyet fűzőcsavarokkal vagy fémragasztóval rögzíthetünk. Egyéb kiegészítőkhöz színazonos síklemez táblák kaphatók, egyedi elemek készítését méretezés alapján is vállaljuk.

 

A lemezeket a gyártósor egy profilhoz alakított ollóval vágja méretre, így a vágáskor nem sérül az anyag felülete. A további felhasználás során, ha alakítani szükséges a gyári méreteken, azt kizárólag olyan eszközzel szabad tenni, ami nem generál nagy mértékű hőt, ezáltal nem változik a lemez korrózióállósága. (Pl. kézi vagy gépi lemezvágó olló, rezgőfűrész, lyukasztó fűrész, stb.) Sarokcsiszoló (flex) használata TILOS!

 

Számítási segédlet:

Amennyiben feltételezzük, hogy a lemeztáblák függőlegesen kerülnek felszerelésre, az alábbi példa segítségével szemléltetjük az anyagszükséglet kiszámítását. (A T8-as trapézlemez hasznos fedési szélessége: 1,13m, teljes szélessége: 1,18m.)